Síelős poszt az utolsó? Nahát. Mikor itt a tavasz:). Azóta volt családozós szülinap, Virágé, aki ugye 7 éves lett, alig van elől foga, édesdrága, csak oldalt tud harapni, annyira édes.

És Boginak is mozog az alsó bal egyese, jóég, ő is cseréli a fogait, valami őrület:). Nagyon boldog ettől a ténytől:))))

A nagyok amúgy teljesen egy szinten vannak, sőt, előtt jár dolgokban, pl rendkívüli módon érdeklődik a betűk és számok iránt, le tudja írni  a neveinket, sohanemtanítottuk őket, soha, mindenhonnan lemásol feliratokat, pólókról, táblákról, a tejről, a duplóról, bárhonnan:)). És megkérdezi, melyik milyen betű. A számokkal már anynira tisztában van, h összead. És ez is csak a dominóról jött, hogy a dominó két oldalán lévő pöttyöket összeadja. Sosenem mondtuk, hogyan kell, mi ez.

Virág pl nem tart itt, de a 10es számkörben lassan biztonsággal mozog, néhány betűt is felismer, vele sem foglalkozunk külön, mostanában legszívesebben rajzol, egyre szebben:). Ma rajzolt egy trolibuszt, amiben pillangók és katicák utaztak, annyira édes rajz, nagyon szép.

Virág jellemzően fát, virágot, pillangót, lepkét, felhőt, füvet, napot, eget rajzol, azaz természetet jelenít meg, míg Bogi szinte mindig csajokat rajzol földig érő hajjal, mindig mondja, ez te vagy anya:)))).

A nagyokkal már annyira jól elvagyunk… gond nincs velük. Mama és Tata is ezt modják. Okosak, értelmesek, szófogadók, együttműködők, tényleg. Bogi akaratossága, hisztissége is enyhülőben, már abszolút kezelhető és elbírható mértékű.

A kicsivel kell most küzdeni, mondtam 1 éve, hogy “Bogisodik”, már nem, ez már Abigél, aki kiköpött olyan, mint Bogi annak idején:DDDDDD. Kicsit mániákusnak mondható időnként:DD. pl mikor csapkodva üvölt, mert apja veszi ki a kocsiból, miközben ő  vagy leszögezte, vagy csak gondolta, h anya vegye ki:DD. Nagyon anyás amúgy, “Anya vezessen!” “ANya vegye fel a kutyám” “Anya vesz ki” “ANya takar be” “Anya hozza a cumimat” ésatöbbi…

Bélának nem mindig esik jól, de én érzem, nagyon átmeneti ez, el fog múlni. De csinál ilyet, h apja csak kinyitja a kocsiajtót és nekem vissza kell csuknom, illetve nem volna muszáj, de nekem könnyebb és feladom a küzdelmet, h ne hallgassam utána még 20 perc múlva is a kitartó visítást, miszerint “Anya nyiiiiiiiiiiiiiiiiiitjaaaaaaaaaaaaaaaa ki az autóóóóóóóóóóóóóóóótt” :DDD

Néha a könyebb ellenállás felé húzok, Béla nem ért ezzel egyet, de én nem küzdök a gyerekkel, ha nem muszáj. El fog múlni, már csak 3 év:)))))))))))). Tiszta anyja:)))

Amúgy pedig rendkívül értelmes, óvodaérett, tényleg, verbálisan rendkívül fejlett, nagyon értelmesen fejezi ki magát, szépen beszél, ám anyu ma mondta, h jó lenne neki már az ovi, mert babásan beszél sokszor, nyilván a bölcsi társaság neki már nem elég. Mondta a gondozónéni, h szerepjátszanak a kiscsajok, nyilván Abigél hozza itthonról a papásmamást:))

LEsznek képek is, nemsokára!!! Ígérem:)

A hajamról is vannak képek, megint új séróm van:)))