Istenien sikerült vértesboglári hosszú hétvégénk, igazi feltöltődésben volt részünk amott a Dunántúlon:). Jó társaság, szép környezet, jó levegő, jó idő, akkut számítógéphiány, nem is kell más a boldogságunkhoz… Kicsit veszélyben volt az indulásunk még csütörtökön is, megjártuk a doktornénit, aki hallott ezt-azt Bibi tüdeje felől, de úgy ítélte meg, hogy nem vészes a dolog, kaptunk antibiot, hurutoldót, hörgőtágítót (Spiropent-innen most nekem úgy tűnik, h sem ússza meg az asztmát…). Ám rendes Kiss fajta ez is, nem veszi be a Zinnat-ot, így az antibiotikumot megúsztuk:). Még szerencse, hiszen spontán is szépen gyógyulgat, tulképpen sem a közérzetével, sem a kedvével nem volt gond, folyt az orra és hurutos volt, amire kapott köptetőt. Így tulképp kordában tartottuk a dolgot, nyugodtan mentünk el… A nagyok is hurutosak kicsit amúgy.

Péntek reggel 8-ra beszéltük meg Nórával a Szegedről indulást, már 10órakor el is indultunk:D. Széééép tiszta rendes autókkal keltünk útra, hiszen a fiúk idejébe még ez is belefért ezen a reggelen:D. De csak 1szer vesztünk össze reggel 7-10 között, mivel Béla leült kicsit dolgozni, ekkor azért kiakadtam picit… Elhozta a belépőkódjait, hogy majd ott azért ránéz, van e valami sürgős, végül nem nézett rá:). (persze vasárnap hazaérvén első dolga volt…) Ilyen rendes sztahanov a Zén uram:)

Fél 1kor értünk Vértesboglárra, anyuék GPS-e kiválóra vizsgázott, tökéletesen elvitt minket a célhoz. Út közben persze végig maceráltam Bélát, hogy lassabban menjen, meg vigyázzon, meg jajjj, jujjj, hajtűkanyaaaar BALRAAAAAAAAAA, és mint rendesen, az agyára mentem:). Sajna még mindig akkor érzem leginkább biztonságban magunkat az autóban, ha én vezetek. Ám ismét mire hazaértünk, megszoktam a lendületét, a stílusát, és már akár meg is nyugodhattam volna.

Edit, Péter és Réka (Bogival egyidős kis maca) várt bennünket. Néhány éve költöztek ebbe az eldugott szépséges sváb faluba, ahol megvalósították az álmukat, pici vályog parasztházat újítottak, vagy régiesítettek inkább vissza… 2000nm-es a telek, ennek jelentős részét művelik, ahol minden bio. Sok tököt hoztunk haza:). Az isteni nyári kukacos almából ilyen szépséget sütött Edit: img_3970.JPG

Szombat délben túrós csuszát ettünk, vacsorára pedig krumplis tarhonyát főztünk bográcsban. Nagyon jó lett, került bele fincsi kolbász is. A folyamatosan oldódtak, Gergőék 2 fia, Görgi és Gellért is klasszul eljátszottak a csajszikkal. Abigél mindenkivel lehaverkodott hamar, és megevett minden apró dolgot, ami az útjába került. No persze gondoskodott róla, hogy valami mindig az útjába kerüljön:D

Bibikét időben letettük, a 3 lány picit később együtt fürödhetett: img_3915.JPG

A nagyfiúk még sétáltak egyet a mégnagyobb fiúkkal a faluban, mi addig dumáltunk a lányokkal, mint rendesen:). Sokmindent megtanultunk ismét, Edittel mindig hasznos beszélgetni. Egészség, környezetvédelem, stb…

Másnap a reggelit egy nagy fa árnyékában az udvar közepén költöttük el, ami isteni volt… Hatalmas 2 kg-s kovászos kenyeret szegtünk meg, majd vajjal és somlekvárral, meg szalámival, sajttal, mézzel toltuk a fejünkbe. Teljesen nem javultunk meg, mert mindehhez nem maradhatott el a KVnk:). Egy élmény volt a reggeli.

A délelőtt lazítósan telt, hiszen maradt sok tarhonya estéről, meg túróscsusza, és készítettünk mindehhez egy nagy adag görögsalit. Így a fiúk íjaztak, mi pedig, mint mindig, csevegtünk a lányokkal:)

Gergő céloz: img_3919.JPG Béla lő: img_3922.JPG

Angi kontárkodik: img_3923.JPG (bizony, újra tüsirövidésszőke a hajam-ami nekem nem tecc, de az embernek igen, és hát ő uram és parancsolóm, fejet, illetve hajat hajtok neki)

Görgi nagyon ügyes volt!! img_3925.JPG

img_3926.JPG

Péter pedig talált… img_3931.JPG

Volt még nagy medencézés: először a gyerekek szórakoztak:img_3932.JPG

img_3933.JPG

Aztán a nagyok bohóckodtak. A kicsiktől jött kívülről az erősítés:))) img_3941.JPG img_3959.JPG

A legkisebbnek a kicsit nagyobbak (Réka és ) fújtak fel egy pici pancsolót, amibe kapott meleg vizet bentről. Volt öröm:))). Nagyon élvezte a kismanó a locspocsot. img_3960.JPG img_3966.JPG

Délután Visegrádra utaztunk a lovagi játékokra. A csajok kidőltek a hosszú, kalandos úton:)) img_3972.JPG img_3973.JPG

Ott aztán Béla bement a nagyokkal és a többiekkel a nagyon napos arénába, ahol igen kevés árnyék volt, nekik sikerült valamicskét találni… Ez egy másfél órás program, igen fiús program, ami azt illeti. A lányoknak tetszett, a gond a legvégén volt, amikor már az ágyúk dördültek. Béla ekkor kihozta a csajokat.

Én ki tudtam hagyni a játékokat, lévén, 2 éve már végignéztük, elég is volt. Érddekes, klassz, de tényleg fiús érdekesség inkább. Béla is úgy döntött, most elég volt, már 2szer látta:). Legközelebb már talán tényleg megnézzük a Fellegvárat, vagy jobban körülnézünk a környéken, Esztergomban…

Veroval sikerült összefutnunk, aminek nagyon örültem, mert rég találkoztunk már:). Kicsi Dönci is nagyfiú már, és bőszen udvarolt Abigéllel:). Norbi irtó rendes volt, sétált Kornéllal, így mi tudtunk beszélgetni. Jó lett volna kicsit több idő, de hát ne legyünk telhetetlenek:).

Majd a csajok pónilovagoltak egyet, ami Bogi kívánsága volt, már napokkal korábban mondta, hogy lóhátra szeretne pattanni. Nos, amint felült kis pej lovára, nyivákolni kezdett:D. Béla kísérte végig, majd a végén leszállni nem akart:PP.

img_3976.JPG img_3980.JPG img_3975.JPG

No, a játékok után végigsétáltunk a csodás vásáron, ahol főleg fakardot, bográcsot, íjat-nyilat, kerámiát lehetett kapni. Csajok kaptak egy zászlót, hát nagyon boldogok voltak. Persze fakardért is nyígtak, de erről sikerült őket hálisten lebeszélni:). Mégiscsak lányok. Majd elkezdtünk Petiék nyomában kisétálni az autókhoz a parkolóba. A tömeg elviselhetetlen volt, no meg a gyerekekre nagyon kellett figyelni, a kicsi már elég nyűg volt, gondoltuk, legkésőbb az autóknál összefutunk… No, mégsem, onnan telefon a többieknek, tulképp 3 irányban voltunk e pillanatban:)). Sebaj, lesétáltunk a Dunapartra, ettünk egy lángost, főleg a gyerekek, mert mi nem voltunk éhesek igazán. Aztán vagy 9 óra volt, mire sikerült elindulnunk, Bibi drága kitett magáért, mert visszafogottan méltatlankodott csak.

Fél 11re értünk haza, kivételével minden gyerek elaludt az úton, csak bevinni kellett a kis mocsokfajzatokat:)))). is csak eldőlt és elaludt… A gond, hogy mi is, 1-1 pohárka után eldőltünk, és nagy megdöbbenésemre csapatostul fél 9 után ébredtünk csak. Istenien kipihentük magunkat. Ekkor megint reggeli a nagy fa árnyékában, nyamm:)

Délben sikerült elindulnunk, még egy Velencei tavi fürdést terveztünk. Még délelőtt persze összerakodtunk, elrámoltuk a játékokat, kajákat, majd kicsit bútort is cipeltek a srácok, mivel Editék megint rendezgetik a házat, festés-burkolás zajlik felváltva a szobákban. Szép ez a tó nagyon, no meg a környék házai mesések, csupa zsuptetős ház, álom. A fürdés is jól sikerült, a víz ugyan hideg volt, de csak belemenni volt nehéz. Hazaút előtt toltunk egy hekket, a lányok fagyit, KV és go home.

Hazafelé kicsi kaland, Gergőék féklámpája kiégett, mivel utánuk mentünk, észleltük szerencsére, fokozott figyelemmel kísértük őket Szegedig. Nem túl fáradtan érkeztünk haza, még dolgozni is volt ideje Bélának, hát nem nagyszerű? 😀

Már nem is tudom, hová és mikor utaztunk éppen, amikor Bogi hisztériázni kezdett valamiért. Ez nála gyakran előfordul, amit általában higgadtan kezelünk, de előfordul, hogy a csap alatt végzi szélvész kisasszony. Na, ekkor már kritikus ponthoz ért, mert aludniuk lett volna időszerű, Abigél pedig aludt is, így nem volt célszerű felébreszteni, Bogi viszont visított. És akkor hátraszóltam századjára, már türelmetlenül, hogy hagyja már abba, és nem igaz, h mindig muszáj ezt, aludjon és (már csak csendben odavetettem Bélának, h “nem igaz, h 2 mondatot nem tudunk nyugodtan beszélni, hát kuss legyen már- no erre nem vagyok büszke, de kiszaladt ). Bogi persze meghallotta és odaszólt nekem, nem ismeri amúgy ezt a szót egyáltalán: “kuss legyen neked!” … ” És nem fogok úgysem reggel hozzádbújni az ágyadban”… “majd alhatsz egyedül” durca arc bevág, kéz karbatesz, száj lebiggyeszt:D. A kis piszok, annyira ismer és tudja, mivel befolyásolhat legjobban, vagy mivel bánt:). Szeretem ugyanis, hogy hajnalban mellém bújik.

És Bogláron lerajzolta APÁt. Igen részletesen, ami azt illeti. Egyrészről meglepett a rajz részletessége, másrészről pedig khm, nem gyakran mászkál előttünk meztelen, talán épp ettől ennyire érdekes:) img_3985.JPG

Engem is lerajzolt, sajnos az nincs már meg, nekem cicim és köldököm volt:)))

Virág kérdezi hazafelé jövet: “Melyik tóban is fürödtünk ma? ” – a Velencei tóban -Medencei tóban? :DDD

Mi Halász Jutkát csak Jutkanéni néven emlegetjük, de Béla az autóban csak odaszólt nekem, h ne a Halász Jutkát tedd már be, hanem a Vilmost. Erre Bogi visszakérdez: “Halál Jutka” ????

Szóval remek kis hétvégét tudhatunk magunk mögött:). Igazán feltöltődtünk. Kár, hogy a verkli folytatódik, apa tegnap fél 9re ért haza, majd éjfélig dolgozott. Ma is minimum addig fog, már látom…

Ez a kép ma készült, sajna nem olyan jó, de az látszik, hogy eszik a legkisebb copfos 2 kanállal rántott húst sült krumplival:DDDD img_3996.JPG És a 2 rendetlen:) img_4008.JPG