Szombaton elmentünk a szegedi Árkád-ba, hogy részt vegyünk a “ Karácsony” rendezvényen, ahol találkozhattunk sorstársainkkal, a szegedi mentők és intenzív osztály dolgozóival és Pintér Sándorral a kuratóriumának elnökével. A rendezvény célja az általános felvilágosítás mellett adománygyűjtés volt, amely szép és egyben szomorú is. Ha valaki, akkor mi tudjuk, hogy milyen körülmények közt dolgoznak ezek az emberek, akiknek nem lehet szavakkal kifejezni a hálánkat, amiért nap mint nap, apró életeket mentenek.

Az eseményen interjút készített velünk a szegedi Városi TV és a Szegedma.hu hírportál is, utóbbi cikket itt olvashatjátok!

A legmeghatóbb dolog az volt, amikor számunkra ismeretlen szülők úgy jöttek oda hozzánk, hogy ismernek bennünket a blogunk által és azt mondták rengeteg erőt és kitartást adtak nekik a soraink. A másik, hogy újra találkozhattunk azokkal az ápolókkal, nővérekkel, akik a legnehezebb időkben mellettünk és porontyaink mellett voltak.

Sikerült Pintér Doktorral is beszélgetnünk és megtudtunk, hogy sajnálatos módon ellopták a korábban a Vaczkó család adományaként beszerzett HP digitális fényképezõgépet és mobil, fotónyomtatót a koraszülött mentőből. Erre egyszerűen nem találok szavakat! 🙁 Egy Anyának felbecsülhetetlen kincs a gyermekéről készített első fotó, pláne úgy, ha az koraszülött és napokig, hetekig vagy talán soha többet nem láthatja többet a születése után.

Ezért szeretnénk felhívni minden egyes olvasónkat, hogy jelezze nekünk akár itt hozzászólásban vagy emailben (apa@kissvirag.hu vagy anya@kissvirag.hu) ha tud segíteni! Első sorban olyan berendezést keresünk, amellyel gyorsan, egyszerűen lehet fényképet készíteni, amit rögtön fizikai formájában is oda lehet adni az anyukának, de természetesen minden adomány segít, hogy ezek a Koraszülött Mentők és intenzív osztály életeket menthessen. További információk az adományozáshoz itt olvashatók!