Nyilván túldramatizálom, de nem tudok továbblépni azon a  tényen, ahogy ma beszólt a zember és nem is magát a konfliktust akarom itt megosztani, hanem azt, amennyire szenvedek én már az egész itthonléttől, a GYES nyilván egy áldás, nyilván 10ből 9 ember most azt gondolja, már megint nyíg, mikor arany élete van, tessék kipróbálni, 7éven át mosnifőznitakarítanijátszóterezniszülniterhesedni folyamatosan. Isteni. NEkem  elég, köszönöm szépen.

Szal van az, hogy az ember igyekszik jó lenni, abban, amit csinál. Próbálok jó htb.lenni, jó , feleség. És folyton csak a kudarcaimat látom. És ha még bele is nyomják az orrom, akkor kiborulok.

Béla a hétvégén belendült, rég elhanyagolt kupikat tett rendbe. Tette ezt valameddig szó nélkül, majd egy félmondattal utalt rá, h nem érti, én ezt hogy tudom nézni és elviselni. Jelzővel illetet, amit nem is írok le, mert annyira durva és bántó. Igaza van, nem mellesleg, abszolút, ez mind az én dolgom lenne, rendet kellene tartanom mindig és mindenhol, rendszert, napirendet, szigorút, nekem ez nem megy. Folyton pakolok, folyton. Folyton porszívózok, törölgetek, vannak dolgok, amik elmaradnak, kupifiók, kupipolc, ahol gyűlik a cucc, gyűlik, és most a zember nekiesett. És ezt kaptam mellé. Megsemmisítő érzés.

Néha azt sem látom, hogyan fogom ezt végigcsinálni. Túl nagy falat nekem, elfáradtam. Fogalmam sincs, hogy fogom beiskolázni mindet, közben minden más téren is megfelelni, felnevelni őket úgy, h jó ember legyen belőlük, nálunk jobb. Minta. A nevelés egyetlen módja a példamutatás. Hűha. Szóval ettől inkább csak mégkisebb leszek a szememben, és fel akarom adni. Tessék mondani, hány nap szabadság is jár egy htb-nek? Egyben kivenném, ha nem okoz gondot. Most.

Pedig már nincs éjszakázás sem, turmixolgatás, szoptatás, etetés, már egész ügyesen elboldogulunk. A nyár viszont rettentő hosszú, talán ez a gond csak, túlságosan össze vagyunk zárva, a nyaralásunk sem volt túl jó, a nagyszülők nem nyaraltatják őket, hiszen dolgoznak. Így nonsztop el kell látni őket. Rettentő fáradtnak, kimerültnek érzem magam e pillanatban. Nem vagyok erős. Volt, mikor az voltam, már nem vagyok az, biztos elfogyott az erőm.