Az időjárás monnyon le! 🙁

Mi van már, tévednék, hogy június vége van, csessze már meg magát az eső, de tényleg. Hát igazán felháborító, h 2hete nem tudtam röplabdázni és ha így halad a dolog, holnap sem fogok és a torna is mozgat, de azért az nem röpi, mert utóbbit még élvezem is. Ott szoktam reset-elni, újrabútolok szépen és megint rendben vagyok pár napig:))

A gyökér időt leszámítva remek kis hétvégénk van, tegnap délelőtt dolgoztam anyu helyett (szegények elutaztak hétvégézni egyet..) , majd főztem a családnak börger királyt, amit nagy örömmel fogadtak, naná. Ezután közös csendes pihi, nekünk Apával , csajok mese, Bibi alvás. Du elmentünk Mórahalomra a fürdőbe, lejártuk végre az ingyen jegyünket. Nem bántuk meg, igaz, jó későn értünk ki, de volt bőven időnk és elég is volt. Az idő miatt kinti fürdőzés csak módjával jöhetett szóba, a nagyon meleg vizű élménymedencében nyomultunk kicsit, amúgy főleg a benti, körbezárt gyerekmedencében. Ami azért nagyszerű, mert elég, ha egyikőnk mellettük van. Így felváltva tudtunk úszni és szaunázni is. Kellemes volt, sokat úsztam, jól is esett. (ugye rég alapszabály, h minden adandó alkalmat meg kell ragadni a mozgásra, ez is egy ilyen volt).

Mivel a gyerekmedencénél szinte csak mi voltunk, senkit nem zavart, h ott tusolom le a gyerekeket, még hajat is mostunk. Kabinokban átöltöztünk (2felé válva, Bibit rendezi, én a nagyokat, gyors és hatékony) , majd hajszárítás, végül kimentünk a kinti részre, h megvacsorázzunk:). Ez a nap a Junk food jegyében telt, ilyen is van.

Volt persze palacsinta, lángos, sült kolbász. Ugyan sokat nem ettem ezekből, de eleget ahhoz, h még éjfélkor is főleg visszajönni akarjon  a cucc. Nem szokta a cigány a szántást, ugye :D.

hazaérvén csak fogat mosni kellett a népeknek és pizsibe bújni, mehettek is az ágyba, nem kellett altatni őket, elájultak nyomban:)). Mi néztünk még 1 filmet. Felejthető filmek voltak…

Itt kell megjegyezzem, h ugyan nem nagy dolog, de több, mint 2hete balesetmentes éjszaka, lekerült az éjszakai pelenka, úgy tűnik, neki ennyi idő kellett, h megérjen. Boginak is vannak sikerei, kb 50%-os a siker, de pelust már ő sem akar venni, gumis lepedő rulez.

“Sokáig”, vagy negyed 9ig aludt mindenki:). Ekkor keltett fel a 2 kicsi, h nyomban mesétdinnyétkakaót kérnek, kaptak is, nem ebben a sorrendben:)). Hagytuk apát aludni ma, mikor felkelt, akkor viszont eltépett a Tescoba, néhány dolgot venni, meg atombiztos függönyrúdért és tartószerkezetért az Obiba. Mindhiába. Csak olyat lehet kapni, amiből már 20+ db-ot (!) vettünk ebbe a lakásba. Én nemtom, máshol hogy van, nálunk a a francia ajtókról leszaggatják a függönyt, eltörik annak pálcáját, borzasztó, elképesztő, az egész lakás többnyire háború sújtotta terület, de még a hiányos függönyökkel romlik a helyzet.

Vett hát Apa ugyanolyat, felszerelte, kíváncsi leszek, meddig marad. És ma megint kiakadtam ( ki szoktam) , kifakadtam, h mennyire kicsi ez a lakás, mennyire utálom, h nem fér el semmi és állandó a disznóól, mennyire szeretnék már egy tágas otthont, ahol van nyugizug, itt minden van csak az nem.

Délelőtt mostam-főztem-összepakoltam, rakott zöldbabot * készítettem, jó lett, ették is a porontyok:)

Ebéd után csendes pihi, nekem a tetőteraszon napozás, egész addigmígmegnemáztam. Ittdurrantelazagyam:)

*rakott zöldbab: 1-2nagy hagymát oliván megpárolok, sózom, majd rádobom a fél kg darált húst, jól átpirítom, majd fedő alatt sütögetem, mikor kész, félrehúzom, megy rá pirospaprika, amit jól elkeverek és kb 40-50dkg megmosott rizst adok hozzá, keverem, majd felöntön (!) lobogó forró vízzel (vízforraló), amennyi a rizshez kell, dupla mennyiség ugye, kb, Kevergetem, majd mikor felforr (hamar), akkor fedő rá, ha látom, h szökik a gőz a fedő alatt, elzárom. 20percig lefedve hagyom.

A zöldbabot megpucolom, megmosom, kevés olivaolajon, sózva összeforgatom, majd ugyanígy, mikor szökik ki a gőz a fedő mellett, elzárom. Nem kell hozzá vizet adni, enged annyit, amiben remekül meg tud párolódni, így azonban nem főzzük ki az értékes dolgokat a zöldségből.

Rakok egy sor babot a hőálló tál aljára, majd ráteszem a rizseshusit, majd újra babot, végül nyakonöntöm tejföllel (akár 3-4dl is rámehet). Sütőben nagy fokozaton 30-40perc alatt összesütöm.

*bundázott zöldségek:

Cukkinit, karfiolt, répát, bármilyen zöldséget bundázhatunk a következő módon:

A cukkinit nem kell előpárolni, csak kicsit lesózva állni hagyni, a többi zöldséget érdemes előpárolni. Majd a szokott liszt+tojás+zsmorzsa helyett így panírozzuk: teljes kiőrlésű liszt+tojás+zabpehely. Nagyon finom, rostos, egészséges.

A fagyizás nyilván elmarad:(. Sütök meggyes sütit valszeg…

Mára futást terveztem, remélem addig eláll. Elég rendszeresen eljutok futni, vagy legalább gyalogolni Katival, akár másfél órán keresztül rójjuk a köröket, jó nagyon.