A dugulás megoldódott:). Reggel 8kor egy oriás szippantós autó végezte a dolgát, naná, h nem az építkezés okozta a dugulást, hanem mi :D. A nagy Kiss , ugyanis 3 darab nadrágpelenkát találtak a dugulás szent helyén :D. Kommentáljam? Inkább nagyvonalúan továbblendülök:)

Délelőtt segítettem anyunak a boltban, anyu ugyanis nyit egy apró kis ajándékboltot a passage-on, a boltjától nem messze. Először nem tűnt jó ötletnek, a mai gazdasági helyzetben örüljünk annak, ami van, nem érdemes új dolgokba fogni, ám ez egy nagyon helyes kis népművészeti bolt, ami eddig is elevickélt, de nem kereskedők üzemeltették. Anyu csodás szajrét szerzett be, áraztunk, pakoltunk, és nagyon-nagyon megszerettem máris a kis ékszerdobozt:). Jó lesz, működni fog szépen.

Ebédre hoztam börger királyt a családnak, amit a teraszon toltunk be, volt öröm, bár én közben szomorúan konstatáltam, h egyre gyakrabban eszünk junk food-ot, ami nem kedvemre való:(. Mivel mindenki túlélte az ebédet, ment aludni, nagyok meséztek, dolgozott, én pedig megnéztem azt a filmet, amin előző éjjel elaludtam (Will Smith – A 7 élet http://www.gamestar.hu/het-elet-seven-pounds-.html  ), forog bennem a sztori azóta is, nagyon jó kis , megrázó, elgondolkodtató, szomorú. Magyarul, bőgtem egy sort.

Ezután a vészjósló időjárás ellenére kitéptünk Tápéra, anyuéknál letettük a gyerekeket, mi pedig elmentünk röpizni. Lassan gyűlt össze a csapat, majd játszottunk egyet, de meg kell mondjam, frusztrál engem Béla jelenléte, elég régóta jellemző, ha együtt játszunk, nekem nem megy. Na, nem volt vészes, de érdemes lesz minimum másik csapatban játszanunk ezután, ha erre kerül sor, h együtt eljutunk. Mind1, mozogtunk, jól éreztük magunkat és ez a lényeg:). A csöpögő eső még nem vetette vissza a fanatikus csapatot, a szakadó eső azonban megtörte a lendületet, mentünk gyorsan a gyerekekért:)). Annyira esett, h beálltunk autóval az udvarba, hogy a gyerekeket könnyen beültessük, majd az őrült férjem még kiszállt és szedett egy szatyor cseresznyét, bőrig ázott, naná:)

Hazaérvén kádba dobtuk a csajokat, el is aludtak hamar. Majd Béla villám ötlete: grillezzünk a teraszon! Hm, tőle szokatlan ez az nonkomform dolog, mert kint ugye hideg van, csípnek a szúnyogok, vagy meleg van, ritkán jó. Most hideg is volt, szakadt is az eső, mégis elszántam pakolászta ki a cuccokat. Összedobtam egy salátát, ő meg sütötte a husikat, felöltöztünk jól, és isteni kis este kerekedett belőle:). Közben boroztunk, és próbáltuk kitalálni hol és hogyan volna érdemes és jó nyaralnunk. Nem sokra jutottunk:D. Magyar fenékkitörlős welnesses gyerekfelügyeletes cucchoz skótok vagyunk (vagy inkább a majdani házunkra költenénk), a tenger jó lenne, de attól kicsit tartunk. Mert az ugye hosszan utazós móka és önellátó. Egyikkel sincs gond alapvetően, de akkor fáradtabban jövünk haza, mint ahogy elmentünk:)). Nem kardinális a kérdés amúgy, majd alakul, szezonban frankón le tudom alkudni a szállás díjakat az üres szobákra:)). Ötleteket szívesen fogadok!! Balaton kilőve, elég volt tavaly az a 2-3nap.

igen-igen, a fényképek, lesznek, délután.

közérdekű: A Rossmannban is megjelentek az általam preferált ökocuccok, keressétek a megjelölt termékeket. A Dm Alverdének is van ott alternatívája, még a dizájn is hasonló (mily meglepő) , ugyanaz a német “gut, sehr gut”  jelölés található a termékeken.