Annyi minden történik velünk, kis , nagy buli, sebészet, stb:)))

Valószínűleg kalici vírusunk van, ami csak a 2 kicsit érinti, Boginak éppen szombaton, a buli délutánján kezdett el fájni a hasa, majd fel is szökött hamar a hője. Kapott lázcsillapítót, amit lendületből visszahányt, ez volt az egyetlen hányás, más nem is volt, már vasárnap kutya baja nem volt, evett-ivott, jó kedve volt:). Abigélnek nem volt láza, ám napok óta többször van kaka, ami nála eltér a normálistól, kicsit hígabb is, szal ő is beszedte valszeg. Mi, többiek remekül vagyunk, semmi bajunk. A szomszédban, az oviban szintén felütötte a fejét ez a nyavalya, mi szerencsére ezeket a gyomorvírusokat (rota, kalici) jól vesszük, csak símán fosós-hányós vírusnak hívjuk:D, általában 1 napig tart.

Ma (kedden) azonban itthon maradtak, már tegnap sem akart oviba menni (mint az hosszú hétvége után, szünet után lenni szokott), kikönyörögte, h ebéd után menjek értük. Ma viszont engedtem, azt mondta, fáj a hasa, én meg ezt bevettem:)), gondoltam legyen egy szabadnapjuk, töltsük együtt:). Jó döntésnek bizonyult, klassz kis délelőttünk volt, elkezdtem pörögni fél 9kor, onnantól 10ig mindent elpakoltam, mostam 1et, előkészítettem az ebédet, majd elindultunk vásárolni, szeretnek tescoba, DM-be menni… Persze kaptak túró rudit, tumitutjot, pudingot, ennyit az elvekről:D. Hasfájós gyereknek puding, piha:)

No,ez eddig volt vicces, most végeztem hasának masszírozásával, vagy beszedte a kalicit ő is (amin nem lepődnék meg), vagy símán összeveszett a gumicukor, krumplifőzelék, puding a gyomrában:((. Vagy ezek kombója, ami asszem a “legjobb” lenne. Jó lesz önkritikát gyakorolnom, most olyan voltam, mint egy fékevesztett nagymama… (megvettem majdnem mindent, amit kértek, hülye én)

No, kezdem az elején, pénteken Mórahalomra voltunk hivatalosak fürdőzésre, Nóriék mint lakosok bemehettek ingyen, minket pedig bevihettek magukkal, így éltünk a lehetőséggel:). A lányok nagyon örültek, kaptak fagyit, néztük egy darabig a műsort, majd a benti fürdőben fürdőztünk is:). A csajok egy zárt falú gyerekszobában medencéztek, ami azért tuti, mert felváltva is elegek voltunk őrizni a kicsiket, ígí egyikünk mindig szaunázott-úszott addig. Összesen 1 órát, ha voltunk:)

Én ugye hármójukkal mentem az öltözőbe, teljesen zökkenőmentesen átöltöztünk, megkértem őket, h legyenek okosak és szófogadóak, itthon úgy pakoltam, h minden kéznél legyen. Nagyon büszke voltam rájuk:).

Fürdőzás után Nóriéknál lángosoztunk, hoztak be a kertből friss zöld-lila-fokhagymát, ez a gyengém, a hagymák:))). Kérdezte is Bogi, puszikor, hogy mi ez a büdös, ?????? (ööö)(Bélával mindig összhangban hagymázunk, ő nem nyomja olyan keményen, mint én (én símán tolok egy csokor zöldhagymát fél szelet kenyérhez:D) , de a szag az egyforma, és így nem zavarjuk egymást:)))

Símán elaludtak, naná:). Szombat reggel megcsinálta, amit este kellett volna, leült dolgozni gyorsan, már korán, én pedig nekiláttam takarítani. Később elment Abigéllel vásárolni, addig haladtam jó csomót, felmostam, ilyesmi. Mikor elaludt, kitakarítottunk a teraszon végre tisztességgel, eddig csak ímmel-ámmal söprögettem, pakolásztam, most végre olyan, amilyennek szerettük volna:). Csodásak a függő kaspók a fehér virágokkal, majd dobok képet róla, igazán hangulatos lett.

Majd beugrottak Mamáék villámlátogatni, mert anyák napján Bpestre utaztak kirándulni egyet, így nem találkoztunk. Később megérkezett Gyuri és Nelli a marhahússal, Béla tüzet rakott, és feltették a pörit, őrizgettük együtt. Eközben lett Bogi rosszul, és aludt el mellettem a kanapén, miközben simogattam a  fájó pocakját… És istenem, milyen kis édesek, mikor betegek, mikor rám szorulnak… Milyen jól esik ez nekem…

Majd megérkeztem a vendégek, sajnos nem tudott mindenki eljönni, így is szép számmal eljöttek, volt gyerek is, és sok felnőtt. Terítettünk, 2 asztalnál, kint persze, majd ettünk. Jól sikerült a pöri:). Képek remélem lesznek hamarosan:)

A kisbabások hazamentek, aki tudott, visszajött, vagy ittmaradt és beszélgettünk hosszan, majd fél 2ig nyomtunk egy pókert is:D. Kellemesen eliszogattunk, sikerült éjfélre eléggé vigyorgó ábrázatot öltenem az unicum nextől:D. (ami finom!)

Másnap pihenősre vettük a figurát, bár én anyák napja alkalmából is 7kor keltem:D, muszáj volt a mosással is haladnom, mert a szennyes dugig tele volt, na meg ugye volt sok összehányt cucc is, az én családtagjaim mindig gondoskodnak róla, ha hánynak, akkor lehetőleg mindenre, ezzel nyomatékosítják, h ugye de ritkán is hánynak ők, ezt ne felejtsem el:D. Ebédre maradt tészta (pöri mind elfogyott!) , adtam sajtos tésztát a népeknek. Délután egy szóváltást követően megkaptam a legszebb anyák napi köszöntést, ami ugyan spontán volt és semmi köze nem volt az anyák napjához:)), de arról szólt, h Béla mennyire büszke rám, milyen sokra tartja az összes tevékenységemet, mennyire szeret és mennyire jó anyának tart. És ez oly mértékben jól esett, h megint egy jó időre kibőgtem magam…

Még csak le sem törtem, mikor kiderült, h a kettesbeni bpesti kiruccanásunk megint dugába dől, mert csak anyuval felejtettem el egyeztetni:D, ők pedig akkor tartják Apu névnapját, ez náluk egy elég nagyszabású program. És bevallom, nem bánom:). Ugyan akkor Terror háza lett volna, így pedig Vidámpark lesz, vagy Közlekedési múzeum, vagy Állatkert, vagy ezek mind, nem tudom, de jó lesz velük menni:). Apa elmegy a Sensation-re este, mi pedig Erzsivel majd beszélgetünk egy nagyot:). Alig várom.

Az idő csodás, képek ezreit nem tettem közzé, amit szerettem volna, és elkezdtem jegyzetelni, amiket szeretnék itt megosztani a nagyérdeművel, veletek, na meg eltenni öregkoromra olvasnivalónak és a gyerekeimnek:). remélem a napokban tudom ezeket pótolni.

Vasárnap du indultunk volna Mamákat köszönteni, temetőbe, de eleredt az eső, ami azt mondta nekünk, jobb lesz már itthon maradni. Kicsit megörültünk neki, csajokat beültettük már 4kor egy  kád vízbe, túlestünk a hajmosáson (Abigél igen zokon veszi) , majd elfordítottuk a kanapét, besötétítettünk és    moziztunk :). Azaz ment egy új mese, és ölbe vett tányérból kézzel ehették a sült krumplit, rántott húst:). Abigél még nem igen értette, h ez most külön buli, de azért jött velünk :). Majd ezt követő hancúr a nappaliban, ugrálás a kanapé háttámlájára, majd arról le, be akarták vonni a kicsit is, Virág húzta fel a kezénél fogva, és jól meghúzta a kicsi kezét, megrándult, nagyon sírt a kicsike:(((. Egész éjjel fájlalta, a nurofen ellenére, így én jobbnak láttam elvinni a sebészetre, a hétfő délelőttöt ott töltöttük:D. Persze semmi baja, megrándult, meg sem röntgenezték. Felkötötték neki, de délután már nem is fájlata, azóta szépen használja.