A hétvégére tervben volt egy nagy bevásárlás, és takarítás, no meg a tojásfestés, sütisütés, sonkafőzés, stb… pedig még tegnap szólt, h rengetegmelója van, 2megbeszélést is be kellett szúrni, így eléggé elkenődtem, h megint csak a teendők és egyedül a gyerekekkel… Ezeket maholnapra terveztem. Reggel ahogy kinéztem, amennyire fájt a hasam, Apa megkönyörült és annyira jó fej volt, h felajánlotta, elintézi a bevásárlást. Én amúgy utálok vásárolni, de attól mindig fázom, h Béla vásároljon, lévén, símán megveszi mindenből a drágábbat, nem néz kilóárat és nem tanakodik fejvakargatva a PZS-k előtt, h a 2-3-4 rétegűek közül melyiket válassza, hogyan a leggazdaságosabb ár/érték arányában:DD

Viszont pikkpakk elintézi az egészet, még az üres üvegeket is elvitte. Tudtam, h sarkallatos pont rábízni a locsolkodó csokik megvásárlását, de ez sem tántorított el attól, hogy ő menjen én pedig békében takarítsak itthon.

Mert hogy annyiranagyonjó fej volt, h bevállalta a vásárlást Abigéllel:). ami lássuk be, nekem nagyon nagy könnyebbség, a nagyokkal már símán, bármit, mindent lehet csinálni (és ilyenkor álmodozom arról, h 3év múlva bizony, már minden ennyire könnyű lesz, tudom-tudom, akkor majd az iskola, de az más jellegű nehézség).

Kb 2órán át voltak oda, no én ezidő alatt pikkpakk villám módján kitakarítottam, aminek délutánra nincs sok nyoma perke, de én_tudom, és ez elég is most:)). Még ablakot kell mosni, de az jövőhétre marad, bár apa igyekszik lebeszélni róla, lévén, velünk szemben építkeznek és irtóra porolnak még:((. Szal lehet, h hagyom magam lebeszélni:D

Nos, térjünk vissza a sarkallatos pontra, mint locsolkodó csokika a gyerekeknek. Ugye megy nekik vagy egy 200as, vagy 500as, festett tojás, de még egy csokitojást is gondoltam adni, felírtam, h 10-15 húsvéti csokiféle gyerekeknek. Erre hozott a drágám Walt D-s csokitojást (olyan, mint a kinder) 250ft-os darabáron, rögtön 20at. Ehh… Vett 5000ft-ért csokitojást… Azóta töröm a fejem, h csak vissza kéne vinni, de akkor megharagszik rám, mert szte pont rendben van, majd (!) megeszik a , ami megmarad. Hánemazér’, mert sajnálom, de minek? A kindertojglit sem bírják ők annyira különösebben, kár beléjük, ennyi pénzért rendes csokit is vehetnénk nekik:P. Na, megpróbálok túllendülni, bár a skót énem nehezen dolgozza fel, bevallom.

Na de összességében csak hálával tartozom, mert így 2 legyet ütöttünk egy csapásra, vásárlás is lerendezve, üvegek sem csörögnek a kocsiban, vettek még WCdeszkát is (le kellett már cserélni a régit), takarítás ok, sonka megfőtt, majd holnap sütök, ha lesz lelki erőm. Apa pedig dolgozik rendületlen, tegnap is éjszakába nyúlóan:(

Délután megbeszélt, közben még1szer elment a tescoba, lévén, délelőtt elfelejtette elvásárolni a kuponokat:D. Én pedig kiültem a nyugágyamba keresztrejtvényt fejteni, de régen is fejtettem rejtvényt, évekkel ezelőtt. Nem is megy úgy, mint régen. Közben Abigélt 3szor kimosdattam a nyakig ragacsból, a szomszédban folyton megkínálták tojáscukorral, ami csak arra volt jó, h a színes cukros lé folyjon le a könyökéről a ruhájára, aztán azzal a kezével cincálja ki a copfját, ha épp ahhoz van kedve, szal ma 4 pólót fogyasztott a kisasszony:D.

Mikor apa hazaért, összeraktam a húsvéti tálat, és ettünk egy nagyot:). A gyerekek nem kértek sonkát, csak kalácsot és tojást, nem tudják még, mi a jó:)

img_5416

Holnap anyósomnál lesz ebéd, agyaltunk rajta, h menjen, ne menjen, végül úgy döntöttünk, elmegyünk, az előbb is ráordítottunk, h ne álljon már fejen (ez a kedvenc játéka újjabban) , sokat kint van, homokozgat, hintaágyban ücsörög, ugyanezeket ott is tudjuk, sapka van a fején, ennyi. Nem lesz semmi baja ennyitől.

Nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek! 🙂

img_5419

Kissek