🙂

Angi antitálentum, ha varrásról van szó, vagy papírmunkáról. Mindkettő feneket igénylő dolog, nekem meg ugye…;) Na jó, nem kicsi a fenekem (nagy), de ülni nem igen szeretek rajta. 2 szakma van, amit őszinte csodálattal tisztelek, becsülök: a könyvelés, és a varrás. Pedig egyikhez sem kell különös képesség.

Az úgy volt, hogy szóltak az oviban, hogy a kesztyűket varrjuk fel, mert el fognak veszni. Nem akartam mondani, h az nem baj, mert van sok kesztyűnk, akinek gyereke van, annak néha muszáj tűt-cérnát ragadni:))). Este lejött Kati, hogy kirakózzunk, de végül varrás lett belőle, pedig próbáltam elodázni.

Mondja Kati, hozd a varrósdobozodat. És kihoztam azt a tütyőt, ami 10*10cm-es, és anyukám vette nekem egyszer, mikor kiderült számára, h ebben a háztartásban nincs tű és cérna. És akkor azt mondta, hogy egy háziasszonynak ilyesminek kell lenni itthon. Hájó:)

Na, annyira nem vicces ez, próbáltam befűzni a tűbe a cérnát, ez nem ment segítség nélkül, fogtam a tűbefűzőt, amit egyetlen nem hozzáértő mozdulattal tönkretettem. Aztán leejtettem a tűt és elszakadt a cérnám. Még jó, h ott volt Kati, és befűzte az enyémet. Ekkorra már összevarrta overáljának a pántját, ami renoválásra szorult. Felvarrtam a kesztyűket, továbbá át kellett varrni overáljának 2 gombját még, hogy még az idén végig tudja használni. És felvarrtam:). Nagyon büszke vagyok magamra, hehe.

Inkább megfőzök egy 3 fogásos kaját, 3 alkalommal, mint tűt ragadjak, evvan.

Más. Ijesztő ez a gáz-dolog, tőlünk 15km-re, Szerbiában ma délben lekapcsolták a gázt:((. Nekünk nem sok alternatívánk lenne, legfeljebb megrakjuk a lamináltat a szoba közepén. Az ember meg kiröhög, mikor mondom neki, hogy vegyünk már egy villanyradiátort, mielőtt beüt a krach, mert addigra elfogy és majd itt fagyunk meg…

Sajnos idéntől nem kapunk gázártámogatást, annyira bonyolultak a pénzügyeink, hogy nem merek igényelni, alig kapnánk támogatást, így inkább nem is, nehogy ránk szálljanak. Ehhez hozzájön még, hogy elég hideg ez a január, azt mondják, lehet számítani plusz 20% fogyasztásra háztartásonként. És akkor én eldöntöttem, hogy megreformálom a szokásainkat, amiket szeretünk a gyerekekre fogni, de igazából melegigénye az extra, ő fázik folyton. Nálunk 23-24 fok van mindig. Mondjuk még így is a legkisebb fogyasztók vagyunk a házban, mert nagyon jó a szigetelés, a nyílászárók, a fűtési rendszer, a kazán, déli tájolás ugye, na de így sincs ingyen és most ezekkel a körülményekkel akár a duplájára is nőhet a fűtési költségünk idéntől.

Ezért azt találtam ki, hogy mikor elmegyünk reggel ovi-munkahely, akkor mindent kinyitok, míg haza nem érünk, ha süt a nap, még utána is nyitva hagyom, őrület, ha délig nyitva minden, akkor sem hűl 19,5 fok alá a lakás!!! És mi napközben Abigéllel felöltözve 20-21 fokban leszünk, mert kiválóan lehet ennyiben élni, fel kell öltözni. És csak este durrantunk rá jobban, de beszigorítottam, 22 foknál nem lehet magasabb hőfokon a termosztát. Egyik sem. Punktum:).

Nem ismer valaki hőtérképet készítő embert? Meg kellene csinálni a lakásunk “zöld kártyáját”, nem tudom, erre van e mód így önszorgalomból, hivatalosan nem valószínű, de egy hőtérkép pár ezer ft-os költsége nekem megérne annyit, hogy kézzel foghatóan tudjam bizonyítani az érdeklődőknek, hogy ez egy gazdaságos lakás. Normál hőigénnyel én állítom, hogy 800-900 m3 gázzal ki lehet fűteni egész évben!