Az ovi kezdetével megint beállt egy változás, jelentős fejlődés a kis életükben, ami most tűnt fel nekem. Például este már nem kirohangálnak lefekvéskor, nem velünk szórakoznak, hanem mint mi a tesómmal anno (emlékszem anyu hogy kivolt ránk akadva mindig:D) megy a pusmus és a röhögcsélés:)). Hallgatózom és nem mérges leszek, hanem legszívesebben megölelgetném őket ilyenkor. Átmennek egymás ágyába, dumálnak dinnyeségeket és visszafolytott hangerővel kacarásznak:)))). (engem anyu életemben 1szer vert meg, egy ilyen alkalommal, mikor hétköznap még mindig röhogcséltünk ste 11kor Erikával és mikor már sokadszor szólt ránk, minden elhangzo fenyegetés ellenére még mindig buli volt, bejött és idegesen csapkodott, próbált minket pofonvágni, mi meg csak röhögtünk, mert szegény tök vicces volt:D. Aztán leült az ágy szélére, feladta és nevetett ő is:DDD )

Olyan jókat szerepjátszanak már. És amint társaságba kerülünk, keresik a többi gyerek társaságát, is, ami nagyon megnyugtató, mert miatta folyton aggódom valami hülyeséggel. Szegény első is, és az előzmények is, mindig találok vmi aggódnivalót magamnak, ami rendre idővel magától megoldódik.Mióta újra ovisok, sokkal nyitottabb, elmeséli, h kivel játszhott az oviban, pl mondja, ha nagyobb fiúkkal focizott, mostanában mindig foci zik, nyilván ezért. És nem alszik du az oviban a kis szaros:(. Éselmeséli itthon, h miket csinált alvás helyett, pl rendszerint kisatangol pisilni, stb… Megkérdeztem tőle, h haragudott e ezért az óvónéni és totál megdöbbenve azt mondta, h “Neeeeem, rám nem haragszik az óvónéni, mert aranyos, és szeret engem”. Anyai szív ilyenkor megmelegszik:)

miatt kezdtem most kicsit aggódni, nagyon figyelek rá, mert középső gyerek, midig nekik a legnehezebb, és ez most asszem be is bizonyosodott. Hajlamos vagyok tőle többet várni, ő olyan talpraesett és rendkívül szociális (mint én) , ám rendkívül érzékeny is (mint én), és erről hajlamos vagyok megfeledkezni:(. És lehet, h a hosszúzós ovinapok neki még gyors volt, mert nagyon anyás lett az elmúlt héten. Pl már hajnal kettő körül mellettem van, és összebújva alszunk és nincs szívem most ezt megtagadni tőle, így reggel már öten nyomulunk a 160as ágyon:D. Mondjuk ez a rövid hét az oviban is zavaros volt, mert Marikanénije beteg lett, így volt összevont csoport és helyettesítés is, és a kis barátnője (akit Abigélnek hívnak:D) is beteg volt, szóval lehet, h csak ennyi… Péntek reggel sírt is, h nem akar ovii ba menni:((. Most jót tesz a szünet, merthogy jövő hét őszi szünet:). Utána pedig 1-2hétig nem csinálunk nekik hosszú napot, majd visszük-hozzuk Bibivel őket inkább.

Ma görbe nap, minden hónapban csinálunk egy ilyet a kajajegyeket elesszük valahol, most a burgerben voltunk, ott van egy kis játszóház is. És betettük a kocsiba a bringákat, a Kárászon bicajoztak egy nagyot a csajok:). Este húsfondue-zünk, majd készítek képeket.

Abigélről is röviden. lelassult a hízása, ami okozott némi fejtörést nekem, aztán többen megnyugtattak, h az a baba, aki képes :PP 8-7ig aludni éjjel, az nem éhezik:D. Most elkezdett éjjel kelegetni (én ezt elővetítettem a gyenge hízás miatt) , de sebaj, majd újra beállunk. Már hangosakat kacag, a lányokat imádja, meg minnket is, az idegenektől kezd tartani.