Jól telnek a napjaink, ovizás flottul megy, repülnek be a teremajtón a csajok. Sok dalt-mondókát hoznak haza és édesek, ahogy az imákat mondják. Vannak olyan imák, amiket énekelnek. Ma itt voltak óvónénijei családlátogatni, 2 közvetlen tünemény, láthatóan nagyon bírja őket, mert egyfolytában produkálta magát, még azt is meg kellett nézniük, hogy pisil itthon:))). Megkérdeztem, hogy koroztályában megfelel e a követelményeknek, rajzolás, készségek, stb… és nem is értették a kérdésemet, persze:). Minden rendben a lánnyal, annyi, hogy lassan illeszkedik be, lassan oldódik fel, van ilyen lelki gát benne, de már szépen alakul ez is. Segít az óvónéninek elpakolni az ágyakat, erre nagyon büszke, ezért cukrotkapnak jutalmul. Na, ennek nem örülök mondjuk, hogy keménycukrot kap, főleg, mert az elöl lévő letört fogai kezdenek szuvasodni egy ideje, de reggel-este és édesség után szigorú fogmosás van (egyedül is és mi is mindig megmossuk nekik), így jó ideje nem romlott tovább. Na, csak kihúzzuk már ezt az 2évet, míg elhullajtja és szép új fogak nőnek helyettük:)

A 7végénk nagyon hasznosan telt, az udvart és a lépcsőházat szépítettük a szomszédokkal. Én még múlt héten ültettem egy csomó virágot, a medencéjének helyére (ahol kiment a fű ugye) csináltam kis virágágyást, és cserepekbe is tettem krizantémokat, majd készítek képeket, szépek lettünk nagyon. A fiúk a kerítésre szereztek borostyánt, reméljük megfogja és akkor szép lesz nagyon. Béla a lépcsőházba szerelt fel polcokat, amire rápakoltuk az óvódányi kinti játékot, motorokat, bicikliket, kis babakocsikat, stb…, így a lépcsőház is rendezett lett, ennek nagyon örülök, mert bugdácsoltunk a sok játékon át… lekezeltük a kerítést, és a fa kiülőkét is lazúrral.

Kiülőke:). Ez úgy volt, hogy a szomszédok az utcában elkezdtek aláírást gyűjteni, hogy a hatalmas utcában lévő kikorhadt fát sürgősen vágja ki a Közterületes akármicsoda, mert életveszélyes, ha egy gyerekre ráesik egy ág, stb… Jöttek, kivágták, nagy darabokra vágva otthagyták, hogy másnap elviszik. Béla hazaért a munkából, meglátta, majd közölte velem, hogy “Hozok asztalt”. Mikor megláttam, mit görget, gyorsan szóltam Zsoltnak, hogy jöjjön segíteni:)

20070714-027.jpg 20070714-030.jpg

Fiúk leháncsolták, majd apukám elfűrészelte, a bejárathoz a nagy fa alá letették a srácok, lekentük és még augusztusban az avatást is megejtettük;). Naná, hogy éjszakáig tartó mulatozás lett belőle:)

Még világosban tüzet raktak a gyerekek apákkal. Csajok gyűjtötték a fát, Virág le-fel rohangált az erdő szélén nagy rőzsecsokrokkal, szó szerint porzott az út mögötte:) :

20070906-105.jpg 20070906-107.jpg

A TŰŰŰZ. Virágot annyira elbűvölte a dolog, hogy el sem ment a tűz mellől:). Neki a vacsorát is oda kellett szervírozni. Zsoltibácsi ölében:

20070906-112.jpg 20070906-120.jpg

Csajok lázasan dolgoznak, készítik a nyársakat:)

20070906-117.jpg

Közben szépen bevittük a gyerekeket lefektetni, vicces volt, mert én bevittem Ebikét fürdetni-szoptatni egyedül, letettem 20perc alatt, majd Béla bevitte a 2 lányt, 15 perc alatt ők is aludtak:). Aztán folytattuk felnőtt módra, Tamás gitározott nekünk és énekelt, nem is akárhogy, ez egy szép emlék marad azt hiszem:

20070906-123.jpg

Még teszek fel képeket majd a kertről és a “kiülőkéről” 🙂 is. Lassan végzek az augusztusi képekkel, majd októberben mutatok szeptemberiket is:DDD

Nem és nem érem utól magam, én nem tom más hogy csinálja:). Állandóan, de állandóan megy a mosógép, a mosogató naponta, próbálok egyszerűeket főzni, és Abigélre sem lehet panaszom, nagyon édes kisbaba, ritkán nyűgöske, mégsem érem utól magam. Na, majd csak:)

Mostani legnagyobb dilemmám, hogy megtehetem e azt, hogy heti 2-3nap “hosszúzzanak” a lányok az oviban. Mert elég költséges (és fárasztó), reggel menni-du jönni az autóval, glancba vágni 3 gyereket és magamat, holott vihetné őket munka előtt és hozhatná őket munka után. No de akkor 8,5 órát lennének oviban… Ha dolgoznék, nem lenne emiatt lelkiismeretfurdalásom, de így?? Pedig ez lesz valszeg, óvónénik azt mondták, egyáltalán nem gáz, ahogy nekünk kényelmes, úgy legyen. És lesz 2-3 nap a héten, amikor mi visszük-hozzuk őket, akkor már 3ra megyek értük és reggel is lustábban megyünk majd. Csak most meg azon agyalok, hogy mennyire tudnak alkalmazkodni ehhez a nem állandó rendhez? Asszem túl sokat kombinálok:)

Röpi: nagyon hiányzott a terhesség alatt, és titkon terveztem, hogy amennyiben minden rrendben lesz, még a strandröpi szezonban játszom 1-2 alkalommal szeptember-októberben, ha lesz vénasszonyok nyara. Sikerült:). Múlt hét hétfőn a 6hetes kontrollon engedélyt kaptam a mozgásra, amennyiben a tejhozam nem csökken, bátran ugrálhatok is, így csütörtökön már ott tobzódtam a teremröpin, vasárnap pedig kipróbáltunk egy új strandröpipályát egy eldugott és baziolcsó ( http://www.atikovizig.hu/emk/ )  sporttelepen, nagyon bejött. Jót játszottunk, vasárnap sikerült apával együtt is játszani, Mamáék vigyáztak a nagyokra, pici pedig babakocsiban levegőzött a pálya mellett, jó volt:). Annyi hiba van, hogy sajnos a jobb karom, vállam eléggé le van gyengülve, majd kell erősíteni, mert nagyon gáz. A tejem egyáltalán nem csökkent, sőt, de van is erre a magyarázatom: Bármi, amitől jól érzem magam, ami feldob, az tejszaporító. A játék nekem ilyen. Ha vki pisztolyt fogna a fejemhez és aerobikozni kényszerítene, akkor nyilván csökkene a tejem:DDD