Elnézést, a hosszú szünetért, nemsokára tele leszek szabadidővel, már megígértem magamnak, ha beáll az ovi, akkor 1 teljes délelőttöt azzal töltök, h az utóbbi 1 év fényképeit rendbeteszem, szóval lesznek képek is nemsokára.

Ami hír, hogy legnagyobb bánatomra megváltunk az ovinktól. Nagyon-nagyon sokat rágódtunk, rágódtam ezen, de úgy gondolom, hogy az nem járja, hogy egy alapítványi oviban 33 fős létszámmal fusson a kiscsoport. Ráadásul nincs 2 teljes állású óvónéni, hanem 1 teljes állású, illetve 1 közhasznú, ami azt jelenti, hogy a munkaügyi központ utalja ki 1 évre (azaz tovább nem viszi a gyerekeket), és csak fél állásban, azaz ebédre ér az oviba, tehát a délelőtti foglalkozásokon egyedül van az óvónő. Akit pedig imádtunk, vérzik a szívem, de azt gondolom, helyesen döntöttünk, remélem be is fog igazolódni.

Rengeteg volt a pro és a kontra, ezért egy idő után már abba bolondultam bele, hogy félóránként változott a véleményem, így szépen sorban leírtam ovinként a mellette és ellene érveket. Sajnos most jóval messzebb fogunk járni, ígyAbigéllel mi fogjuk hozni-vinni a lányokat, de sebaj. A Pick fizetős volt, napi 280ft volt a napidíj, ami 1 hónapban a 2 lányra majd’ 12 ezer ft. Miért fizessünk olyan dologért, ami annyit sem nyújt, mint az ingyen ovi? (normál létszám, megfelelő számú óvónő, akivel lehet tervezni, nem csak “beugrós”)

Szerencsére a Karolinába felvették mindkét lányt, ez egy katolikus óvoda. Milla ide járt végig, Hanna csak 1 évet, de Erikáék nagyon megbánták az akkori váltást, mert Hanna tápéi ovija meg sem közelítette a Karolinát, nagyon szerették. Így most Antalka is ott kezd holnap, Virággal egy csoportba fognak járni:). Sok ismerősünk jár, vagy járt ide és mindenkitől csupa jót hallottam. Csekély taapsztalatunk, ami eddig 1 látogatásból szürhető le szintén jó, mindenki nagyon-nagyon kedves volt velünk és tetszett, hogy rögtön a lányokhoz beszéltek az óvónénik, leguggoltak és nagyon kedvesek voltak.

Persze a para hajtott ide a géphez, kicsit tartok a holnapi naptól:). Ugyan már tudják, mit jelent az ovi, de 3 hónapja nem járunk, így eléggé kiestek az egészből, ráadásul új helyen kezdünk. Mivel ez nem régi döntés, eddig úgy beszéltünk az ovikezdésről, hogy Pick ovi, Zsuzsinéni és a megszokott régi pajtik neveit emlegettük, most kicsit hirtelen a váltás. Mikor megnéztük a Karolinát, nagyon barátságos volt, válaszolt szépen minden kérdésre és ment játszani, Bogacs megszeppent, főleg, mikor megtudta, h a pöttyös ladba egy másik kislány jele, az övő a tulipán lett. De hamar beletörődött és most már erre a jelre is nagyon büszke. nem igen sajnálja az esernyőt, a ceruza lesz a jele, aminek nagyon örül.

Holnap tehát megint ülök kint a kispadon Abigéllel, Virágot nem akar pátyolgatni, azt hiszem, ő már fel fogja találni magát, szorul majd esetleg kis támogatásra. Remélem nem lesz vészes… Virág és Antalka csoporttársak lesznek, szóval ők talán majd támaszai lesznek egymásnak, de egy másik csoportban kezd egyedül, nem ismerünk ott másik pajtit… De ő elég könnyen teremt kapcsolatokat, remélem most is így lesz…

Az egész dilemma, oviváltás olyan nehéz volt nekem. Az ember szeretné, ha az összes gyerekének életében minden megközelítőleg tökéletes lenne. És mi most otthagytunk egy tökéletes óvónénit a “bizonytalanra”. Ám a kiíratkozás nem volt zökkenőmentes. Legnagyobb megdöbbenésemre az eddig mindig kedves vezetőnő félelmetesen barátságtalan modorral és hangnemmel hozta tudtomra, hogy a döntésünk rossz, ártani fog a gyerekeknek, és hogy a kat.oviban drákói fegyelem van és majd meglátjuk… Nem akarom részletezni, de nagyon-nagyon rosszul érintett, tulajdonképpen csak zokogtam:(. Addig is elég feszült voltam, így ott kijött minden belőlem. Azért egyszer szeretnék neki reagálni az akkori mondataira, mert sírva ez nem ment, pedig lenne válaszom arra, hogy szte a 33 gyerekkel símán tud foglalkozni 1 pedagógus. És a 33 nem több, mint a 22. És atöbbi… Azt látom, hogy más gazdaságilag vezetni egy óvódát, megint más pedagógiailag. Neki az első nagyon jól megy, de nekem, mint szülőnek a szép udvarnál, játékoknál is fontosabb, hogy ki és hogyan foglalkozik a gyerekeimmel, mennyi figyelem jut rájuk.

No ennyit erről. Holnap kezdünk:)

egy tünemény, szépen gyarapszik, eddig még egyik csaj sem hízott ennyit, heti 250-300grammokat:). A szopi remekül megy nekünk, jól működünk együtt nagyon, tele vagyok sikerélménnyel, még Boginál is küzdöttem nagyon, mostanra jöttem bele, hehe. Az 56-os rucikat már kinőtte a kis manöken, kell váltanom a szekrényében méretet, mert hirtelen nagyon megnőtt:)))

 A nap 24 órájában lenne itt tennivaló, így nem is unatkozunk. De jól vagyunk. A kicsi kezdi mostmár az esti sírós-nyűgös műsort, amit már szinte vártam, hiszen a nagyoknál is volt ilyen. Most ez lesz 2hónapig, ilyenkor legjobb kézben lenni, vagy cicin lógniJ. Sebaj, könnyű így, hogy tudjuk, ez is csak átmeneti gubanc. Amúgy a világ legédesebb kisbabája Abigél, tegnap volt 1hónapos, kapott egy mosolyt fürdésnél, ez már tudatos volt, ráfókuszált, szemeztek egy percet, majd nagy mosoly volt a jutalomJ. Szeret fürdeni, kaptunk kölcsön egy fürdetődézsát és abban fürdik a kisasszony. Kiskádunk nincs, anno eltört, most meg értelmetlennek láttuk venni egyet, mert úgy is pár hét múlva megy a nagy kádba, mi amúgy is (hacsak nincs kánikula), csak 2-3 naponta fürdetünk. Lányok lelkesen fürdetik a hugitJ