Mint minden évben, idén is a tesóméknál Mikulásoztunk, a világ legszuperebb Mikulása isméta tetőről bemászva az ablakon érkezett :). (Anti, alias keresztpapi)

Még felnőttként sem lehet megunni ezeket az alkalmakat, ahogy a 7 gyerek elégyűlik, persze a 2 legnagyobb már rég beavatott, ők együttműködnek és ők is énekelnek, eljátszák az egészet…

Virág az elmúlt napokban többször mondta Boginak, h igazából csak beöltözik valaki, és Szent Miklós történetét is hallottuk tőle, de mikor rákérdeztem, bizalmasan, hogy mi is a helyzet, mondta, h Északi sark és Lapföld és a rénszarvasok… bár szte nem rénszarvason jön, hanem gyalog:))). Szóval mese ment tovább, én benne lettem volna, h fedjük fel a titkot és menjünk át a Szent Miklós története által kialakult hagyományra, de úgy tűnik, a kisasszony még el akarja hinni:)

Mind hitték, mind tátott szájjal figyelték… Csodálatos volt. Mindig az.

Persze egyenként énekeltek neki, Abigél olyan kis bátor tünemény volt, h meg kellett zabálni, símán kommunikált vele, tök édes volt:).

Aztán kiosztotta az ajándékokat, már egy ideje 1 ajándék+1 könyv szabály van, azaz minden gyerek csak ennyit kap, plusz nincs édességcsomag sem, 1 tábla csokit kaptak fejenként. Teljesen elég… Lévén, mindenkinek van rengeteg cucca, semmi szükség már játékra, akármikre, de persze nő a halom ilyenkor és nincs is ezzel baj.

Virág 2 könyvet kapott, ő ezeknek örül, kapott egy enciklopédiát, amit nagy lendülettel el is kezdett nézegetni, még nem ismeri az összes betűt, de nagyon szépen összeolvas már:))).

Bogi amúgy mindent megtanul Virággal, haláli a kis nőszemély, Bogi biztonsággal ismeri majdnem az összes betűt, mondjuk ő inkább a nagy  betűkkel boldogul, ezekkel ír is, símán leír ilyeneket, ma pl:

” Bogit nagyon szereti az egész csalágya”

Persze nem igen vannak szóközök és vannak még hejesírásbeli gondok:))))))). Azt hiszem bocsánatos így 6 évesen:D

Soha nem tanítottuk, mindig csak kérdez. Mondjuk azt jó ideje teszi, folyamatosan:)

Ismét jól telt, olyan sokat adnak ezek az alkalmak, olyan meghitt, bensőséges, meleg, boldog…