Pénteken du besegítettem kicsit anyunak a boltban délután, Béla odajött a csajokért, elmentek fagyizni egyet, hamar 6 óra lett. Aztán Bélával patikáztunk, frissült ismét a receptgyűjtemény, csekkoljátok: http://www.pingvinpatika.hu/ajanlo_recept.php

Később Katival és Gabival dumáltunk kicsit még a teraszon későig, csak míg Béla is befejezte a munkát…

Vicces, hogy fél 9kor úgy surrantam ki az ajtón reggel, mert még mindenki aludt:D. Mentem a boltba, Gyöngyikével dolgoztam, anyuék 9-re már Prágában voltak:P. Fejükbe vették, hogy megnézik Skandinávia egy része, hááát, nem mondom, nincs mit mentegetnem rajtuk, nem komplettek:). Mert mindezt ugye 1 szál egyterű autóval, kempingben alvás, 1 nap/1 város. A cél Oslo. Hm:)

A boltban jó volt, mint mindig, nekem ez kikapcsolódás inkább, hiszen kicsit kiszabadulok. Arra fel voltam készülve, hogy a kocósak lesznek, mire hazaérek, hogy kérdésemre : ” Jajj, elfelejtettem megmosni a fogukat” lesz a válasz, így ezekre elhatároztam, hogy nem húzom fel magam. Persze jól gondoltam, a lakás Bibi által lerandalírozott része romokban, a idétlenül felöltözve, fésületlen mesét néztek, hát, ilyen egy apás délelőtt. Abigélt letette Béla aludni, nem tudott már megvárni a kicsim, de sebaj, négyesben ebédeltünk a nagyokkal:). Hoztam ebédet a városból, így csak elpakolnivaló maradt. Majd közös pihi. Lett volna:D. Ha nem ébred fel, mire én is eldőlök:D. Persze a lányok sem aludtak el, csak szórakoztak…

Du Gabiékhoz mentünk hamburgert sütni az új grillezőjükön, nagyon jól sikerült délután volt. Valahogy nem tudtuk a napot lezártnak érezni G-ékkal együtt, vhogy ki kellett találni, mi módon megoldható egy közös póker :D. Gabiék 100méterre laknak tőlünk, de a bébiőr már nem hat oda, no meg egyikünk sem lenne így nyugodt.

Gyorsan átszaladtam megnézni, hátma M. ráér, ő egy tündéri szomszéd lány, most kezdi az egyetemet, imádja a gyerekeket, Abigélt rendszeresen elviszi csak úgy, játszani kicsit. És épp ráért, szombat este, ritka alkalom, de nagyon szívesen jött:))). Sikerült nyomnunk egy menetet éjfélig, én nullával végeztem, Béla nyert 150 ft-ot:D. (200ft a beugró nálunk, pici pénzben játszunk csak). Gabi nyert sokat:)). Ez nagyon kellett, igazán jól szórakoztunk, sokat nevettünk.

Ma is sokáig alvás volt:), hihetetlenek a gyerekek, megérzik, h apjuk itt van? Bibi persze szopizik hajnalban egyet, de visszaalszik szépen. Mondjuk mi keltünk ma is fél 8kor vele.

Délelőtt füvet nyírt, én elszaladtam bevásárolni, majd főztem ( borsóleves, rizseshús, ubisali). Ettünk együtt, Bibi is kénytelen volt kivárni, de megérte, mert zabált a csaj, annyira édes pofa. Majd mindenki kidőlt, kicsit még én is… Most nem nagy kedvem volt felkelni, és gyártani a virslis kiflit, de menet közben már jobban ment. Mamiékhoz mentünk, sok-sok alkalmat ültünk meg, én vittem a sósat, többiek az innivalót, Barbi a tortákat. Jó volt nagyon, gyerekek játszottak kifulladásig:))

Volt alkalmunk most figyelgetni együtt a csajokat, és beszélni róluk, egyik ámulatból esünk a másikba… Hogy mennyire sportos alkat, mennyire jó a mozgása, és milyen szép. Mivel egyedül megtanult merülni a medencében, és nagyon akar úszni, szeptembertől keresünk tanfolyamot neki. És megy az ovis zenei előkészítőbe, mert több hozzáértő szerint remek hallása és ritmusérzéke van, valóban nagyon musical-is. Ez tény.

sokat változott a nyár folyamán, ő ugye elég temperamentumos, és nemrég elhatároztam, hogy nem küzdök vele, mert másból sem álltunk, csak megoldandó konfliktusból, ahol senki sem engedett… No, én engedek újabban, tudatosan nem küzdök vele, tudatosan engedek a következetességből (!!!), és érzem, mennyire jól esik neki. Aztán persze csodák nincsnek, a kisasszony továbbra is tudja, mit akar, és a tudtunkra is hozza, csak mintha magamat látnám, félelmetes, h épp ilyen voltam gyerekként.

Sokat szerepjátszanak Virággal, de mindig ő osztja a szerepeket, mindig ő mondja, mit csináljanak a pónik, vagy a barbie-k, Virág bepróbálkozik, de általában leszavazza Bogi, mondjuk Virágnak ez így megfelel, szóval ezzel sincs gond. De annyira mutatja, mennyire más jellem a 2 gyerek, és hogy mégis mennyire összepasszolnak. Vagy épp ezért. Mindenesetre boldogságos ám ezt látni:). Ahogyan ők sülve-főve…

Majd jövök képekkel, Bibi egyedül eszik, vagyis csak akar, de kicsavarja a kezemből a kanalat-villát, és óóóriási dzsuvát csinál. És egyedül is iszik pohárból, annyira ügyi. No meg összefüggően, mondatokban halandzsáz, közben mutat a pici ujjával, meg bólogat, rázza a fejét, affektál. zabálnivaló. MEg mennek persze a szavak is, egyre bővülnek. Apa, , pápá, gyere, inni, amma, stb…

Nagyon-nagyon várjuk a nyaralást, olyan jó lesz, hogy napokig csak ötösben leszünk, feladatok nélkül. Bélával folyton erről beszélünk:)